Ülkemizde süt hayvanı başına yıllık ortalama süt verimi 1.800-2.000 lt, kültür ırklarında süt verimi yaklaşık 4.000 lt.dir. Süt ürünleri üretim sektörü, süt işleme tesisleri ile daha çok peynir ve yoğurt üretimi yapan mandıralardan oluşmaktadır. Ülkemizde üretilen sütün ancak %10’u modern tesislerde işlenmiş süt ve süt ürünlerine dönüştürülmektedir. Açıkta, sokak sütçülüğü hala yaygın olup, bir türlü önlenememektedir.
    Çizelge 15- Yıllar İtibariyle Süt  Üretimi    (Ton)
9.495.000
9.793.962
10.082.010
9.970.531
5.472.345
TOPLAM SÜT ÜRETİMİ
 (Sığır Dahil)
4.000
3.883
5.161
5.458
53.280
Tiftik Keçisi Sütü
216.000
216.328
231.420
240.121
576.745
Kıl Keçisi Sütü
723.000
774.380
804.696
813.078
1.147.395
Koyun Sütü
63.000
67.330
75.243
79.815
273.905
Süt Üretimi (Manda)
8.489.000
8.732.041
8.965.490
8.832.059
3.424.020
Süt Üretimi (İnek)
2001
2000
1999
1998
1980
YILLAR
    Kaynak: DİE