Besi işletmelerinde ortalama sığır karkas ağırlığı 170-190 kg.
arasında değişmektedir
Ç
izelge 16- Y
ı
lar
İ
tibariyle Et Üretimi
(Ton)
435.778
491.497
511.297
532.504
204.380
TOPLAM ET
Ü
RET
İ
M
İ
(Di
ğ
erleri dahil)
313
463
893
656
1.085
Tiftik Keçisi Eti
15.825
20.931
22.741
22.775
16.595
K
ı
l Keçisi Eti
40.323
49.193
48.056
56.862
25.105
Kuzu Eti
45.338
61.945
84.420
87.841
41.860
Koyun Eti
2.294
3.301
4.495
4.249
9.025
Manda Eti
161.057
178.383
163.238
177.381
31.965
Dana Eti
170.533
176.253
186.443
181.892
76.725
S
ığı
r Eti
2001
2000
1999
1998
1980
YILLAR
Kaynak: D
İ
E