Türkiye hayvancılığında, küçükbaş hayvancılık (koyun, keçi) çok önemli bir yer tutar. Toplam et üretimimizin %25’i, süt üretiminin %11-12’si ve deri üretiminin %63’ü koyun ve keçiden sağlanmaktadır. Ancak son 20 yıl içerisinde, küçükbaş hayvan varlığımız da önemli düşüşler gözlenmiştir. Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği genel olarak zayıf meralar, anız ve üretime uygun olmayan bitkisel alanlar değerlendirilerek yapılmaktadır. Küçükbaş hayvancılık çoğunlukla küçük aile işletmeciliği şeklindedir. Ülkemiz koşulları ve doğal kaynaklar yanında, küçükbaş hayvanların üretimi ve tüketiminde geleneksel alışkanlıklarımız koyun ve keçi türlerinin yetiştiriciliğine uygun ortam yaratmıştır.
Küçükbaş Hayvancılık