Türkiye hayvancılığında, küçükbaş hayvancılık
(koyun, keçi) çok önemli
bir yer tutar. Toplam et üretimimizin %25’i, süt üretiminin %11-12’si ve deri üretiminin %63’ü
koyun ve keçiden sağlanmaktadır.
Ancak son 20 yıl içerisinde, küçükbaş hayvan varlığımız da önemli düşüşler gözlenmiştir.
Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği
genel olarak zayıf meralar, anız ve üretime uygun olmayan bitkisel alanlar değerlendirilerek
yapılmaktadır. Küçükbaş
hayvancılık çoğunlukla küçük aile işletmeciliği şeklindedir. Ülkemiz koşulları ve doğal
kaynaklar yanında, küçükbaş hayvanların üretimi ve tüketiminde geleneksel alışkanlıklarımız koyun ve keçi türlerinin
yetiştiriciliğine uygun ortam
yaratmıştır.
Küçükbaş Hayvancılık