BİRİM İŞLEMLERİ MODÜLÜ


Birim Yönetimi İşlemleri

::. Müfredat Dersleri Şube ve Öğretim Elemanı Bilgileri...........................=>> 

::. Şube Açma İşlemleri........................................................................ =>>

::. Öğretim Elemanı Görevlendirme İşlemleri........................................ =>>

Derslik Yönetimi

::. Derslik Tanımlama İşlemleri............................................................ =>>

 

 

 

 

  MÜFREDAT DERSLERİ ŞUBE ve ÖĞRETİM ELEMANI BİLGİLERİ MODÜLÜ

 

 

1.       Birim Yönetimi İşlemleri Sorumlusu, e-Akdeniz Öğrenci Otomasyonuna giriş yapar.

 

 

2.       Birim İşlemleri sekmesinden Birim Yönetimi İşlemleri Modülü'ne ulaşılır.

 

 

3.       Birim Yönetimi İşlemleri Modülü 3 bölümden oluşmaktadır. 1. bölümde, Müfredat Dersleri Şube ve Öğretim Elemanı Bilgileri almaktadır. 2. bölümde Şube Açma İşlemleri yer almaktadır. 3. bölüm ise Öğretim Elemanı Görevlendirme İşlemlerini kapsamaktadır. Burada Müfredat Dersleri Şube ve Öğretim Elemanı Bilgileri modülünü inceleyeceğiz.

 

 

4.       Birim yönetimi işlemleri sorumlusu; birim, program, akademik yıl ve dönemi seçerek Müfredat Dersleri Şube ve Öğretim Elemanı Bilgilerinin listelenmesini isteyebilir.

 

 

5.      Dönem numarasına ve Dersin grubuna göre listeleme gerçekleşir. Listede sarı olarak işaretli derslerde; henüz  şube ve öğretim elemanının tanımlanmadığı görülmektedir. Kullanıcı isterse bu verileri Excel formatında kaydedebilir.

 

 

6.      Birim Dersliklerinin Ders Programını Göster sekmesini tıklarsanız, dersliklere göre sıralanmış Ders Programını görebilirsiniz.

 

 

7.      Yukarıda yer alan örnekte Finike Meslek Yüksekokulu'nun 105 Nolu dersliğinin ders programını görüyorsunuz.

 

 

8.      Diploma Programının Ders Programını Göster sekmesini tıklarsanız, Diploma Programının Ders Programını görebilirsiniz.

 

 

9.      Yukarıda yer alan örnekte Ders Kodu MDŞT 205'e göre Diploma Programının Ders Programını görüyorsunuz.

 

  ŞUBE AÇMA İŞLEMLERİ

 

 

1.       Birim Yönetimi İşlemleri Sorumlusu, e-Akdeniz Öğrenci Otomasyonuna giriş yapar.

 

 

2.       Birim İşlemleri sekmesinden Birim Yönetimi İşlemleri Modülü'ne ulaşılır.

 

 

3.       Birim Yönetimi İşlemleri Modülü 3 bölümden oluşmaktadır. 1. bölümde, Müfredat Dersleri Şube ve Öğretim Elemanı Bilgileri almaktadır. 2. bölümde Şube Açma İşlemleri yer almaktadır. 3. bölüm ise Öğretim Elemanı Görevlendirme İşlemlerini kapsamaktadır. Burada Şube  Açma Modülünü inceleyeceğiz.

 
 

 

4.      Birim Yönetimi İşlemleri Sorumlusu ders adını tıklayarak, o dersin şubesini ve öğretim elemanını tanımlayabilir.

 

 

5.      Birim Yönetimi İşlemleri Sorumlusu yetkili olduğu derslerde, yeni kayıt açabilecek; Dersin Şubesini, Kontenjanını ve hangi öğrencilerin bu dersleri alabileceğini belirleyip kaydedebilecektir. Şube Tipi olarak ders ya da tek ders sekmesini işaretleyebilir.

 

 

6.      Şube Açma ve Öğretim Elemanı Görevlendirme İşlemlerinin listelenmiş haline Ders Şube Listesinden ulaşabilirsiniz.

 
   

 

 

 

7.      Birim Yönetimi İşlemleri Sorumlusu bazı derslere yetkili değilse, yukarıda yer alan örneklerde olduğu gibi uyarılarla karşılaşacak, yetkili olmadığı derse şube ve öğretim elemanı görevlendirmesi yapamayacaktır.

 
 

  ÖĞRETİM ELEMANI GÖREVLENDİRME İŞLEMLERİ

 

 

1.       Birim Yönetimi İşlemleri Sorumlusu, e-Akdeniz Öğrenci Otomasyonuna giriş yapar.

 

 

2.       Birim İşlemleri sekmesinden Birim Yönetimi İşlemleri Modülü'ne ulaşılır.

 

 

3.        Birim Yönetimi İşlemleri Modülü 3 bölümden oluşmaktadır. 1. bölümde, Müfredat Dersleri Şube ve Öğretim Elemanı Bilgileri almaktadır. 2. bölümde Şube Açma İşlemleri yer almaktadır. 3. bölüm ise Öğretim Elemanı Görevlendirme İşlemlerini kapsamaktadır. Burada Öğretim Elemanı Görevlendirme modülünü inceleyeceğiz.

 
 

 

4.      Birim Yönetimi İşlemleri Sorumlusu şubeye öğretim elemanı görevlendirebilmek için yeni sekmesini tıklayarak "Yeni Kayıt" oluşturmalıdır.

 

 

5.      Öğretim elemanı ismi, görevlendirildiği saatler ve görevlendirme tarihleri girilerek kaydedilmelidir.

 

 

6.      Öğretim Elemanı Görevlendirme işlemlerinin listelenmiş haline Şubede Görevlendirilen Öğretim Elemanı bölümünden ulaşabilirsiniz.

 

 

7.      Müfredat Dersleri Şube ve Öğretim Elemanı Bilgileri tekrar listelendiğinde güncellenmiş bilgilere ulaşabilirsiniz.

 

 

8.      Öğretim Elemanı Görevlendirme işlemlerinde Ders Programını oluşturmak için "Ekle" butonunu tıklamanız gerekmektedir.

 

 

9.      Ders Şubesi ve Öğretim Elemanı belirlenmiş dersin Dersliklerini seçmek için bu alanı kullanabilirsiniz. Dersliğin kaç kişiden oluşması gerektiğini, dersin yapılış nedenini (Kuramsal Ders/Uygulamalı Ders) ve ders saatlerini belirledikten sonra tanımlanmış derslikleri aratabilirsiniz. Sadece boş derslikleri göster ya da sadece birimin dersliklerini göster seçenekleriyle filtreleme işlemini daha detaylı  gerçekleştirme olanağınız bulunmaktadır.

 
 

 

10.      Öğretim Elemanı Görevlendirme işlemlerinde olarak Şubeden Yararlanılan Programlar sekmesi eklenmiştir.

 

 

 

11.      Şubeden Yararlanan Programlar sekmesiyle istediğiniz program şubesini ya da birimi ve kontenjanı belirleyebilirsiniz.

 
 

  DERSLİK TANIMLAMA İŞLEMLERİ

 

 

1.       Birim Yönetimi İşlemleri Sorumlusu, e-Akdeniz Öğrenci Otomasyonuna giriş yapar.

 

 

2.       Birim İşlemleri sekmesinden Derslik Yönetimi Modülü'ne ulaşılır.

 

 

3.        Derslik Yönetimi sekmesinde Derslerin yapıldığı mekanların hangi yerleşkede olduğunu, adını, numarasını, mekan türünü, azami kontenjan sayısını, azami ÖSYM kontenjan sayısını, Azami sınav kontenjan sayısını Derslik Listesi'nden görebilirsiniz.

 

 

4.      Yeni bir derslik oluşturmak istediğinizde "yeni kayıt" sekmesini tıklayabilirsiniz.

 

 

5.      Yeni Kayıt sekmesinde, dersliğinizin hangi mekanda olduğunu belirtmeniz istenecektir. Ayrıca dersliğin Azami Ders Kontenjanını, Azami Sınav Kontenjanını ve Azami ÖSYM Kontenjanını belirlemeniz de gerekmektedir.

 

 

6.      Dersliğinizi Yeni kayıt oluşturarak ya da belirlenmiş mekanlardan birisini seçerek oluşturabilirsiniz.

 

 

7.      Yeni Kayıt seçeneğini tıkladığınızda; dersliğinizin hangi yerleşkede olacağını, mekanın hangi amaçla kullanacağını (Derslik, Laboratuvar, Amfi vb.), hangi birim tarafından kullanılacağını, hangi bina'da olacağını belirlemeniz gerekir. Dersliğin adını, bulunduğu katı ve oda numarasını da belirleyerek kaydet sekmesini tıklayınız. Yeni Derslik tanımlamasını başarıyla tamamlamış olacaksınız.

 

 

8.      Daha önce tanımlanmış dersliği de çift tıklayarak seçebilirsiniz.

 

 

9.      Daha önce tanımlanmış olan dersliği seçtiğinizde, Azami Ders Kontenjanını, Azami Sınav Kontenjanını ve Azami ÖSYM Kontenjanını seçmeniz gerekmektedir. Kaydet'i tıkladığınızda Derslik Tanımlama işleminiz başarıyla sonuçlanacaktır.