KULLANIM KILAVUZU

 
 

 

 

 

1.      Öğretim Elemanı Bilgi Yönetim Sistemi'ne giriş yapar. 

 
 
 

 

2.     Kullanıcının karşısına Aktif Yarıyıl otomatik olarak gelir. İlgili döneme göre verdiği derslerin; "Ders ID", "Ders Kodu", "Ders Adı""Ders-Şube ID", "Şube Adı", "Kuramsal Uygulama-Saat", Sınavların Değerlendirme şeklinin belirlendiği "Değerlendirme", Not Girişlerinin Yapılıp yapılmadığını gösteren "Değerlendirildi" seçeneklerine buradan ulaşabilirsiniz. Aktif Ders - Şube Detayları da bu bölümde karşınıza gelecektir. Aktif Ders - Şube Detayları bölümünde; şube tipini, öğrenci kayıt tipini, şubenin kontenjanını ve kayıtlı öğrenci sayısını görebilirsiniz.  Ayrıca not giriş ölçütlerini ve öğrenci değerlendirme bilgilerini de burada görebilirsiniz. Grafiği Görüntüle linkini tıkladığınızda Ders Kodu ve Şube Numarasına göre Öğrenci Dağılım Grafiğini görebilirsiniz. Menü butonu solda yer alan modüllerden yararlanmanızı sağlar.

 
 
 

 

3.      Bilgi Yönetim Sistemi'nin giriş bölümünde yer alan menüler sayesinde Öğretim Elemanı, hangi dönemde ve hangi ders üzerinde işlem yaptığını rahatlıkla görebilir. Öğretim Elemanı kişisel bilgilerini görebilir. Kılavuzu kullanarak sistem hakkında gerekli bilgiye ulaşabilir. Herhangi bir sorunla karşılaşması durumunda Destek Formunu kullanabilir. Programdan çıkış işlemini "Çıkış" butonunu kullanarak güvenli bir şekilde gerçekleştirebilir.

 
 
 

 

4.       Şube Adına göre herhangi bir şubeyi tıkladığınızda, Aktif Ders - Şube Detaylarını görebilirsiniz.

 
 

 

5.     Aktif Ders - Şube Detayları bölümünde; şube tipini, öğrenci kayıt tipini, ders durumunu, dersin başlangıç ve bitiş tarihlerini, değerlendirilen öğrenci sayısını görebilirsiniz.  Ayrıca not giriş ölçütlerine ve öğrenci değerlendirme bilgilerine de buradan ulaşabilirsiniz.

 
 

 

6.      Ders Adına göre herhangi bir dersi tıkladığınızda, ilgili dersin kataloğuna ulaşabilirsiniz.

 
 

 

7.      Ders kataloğu size ilgili dersin genel bilgilerini, amacını, özetini, öğrenim çıktısını, öğretim yöntemini, önerilen kaynak ve konuyu sunar.

 
 
 

 

8.      Değerlendirme kolonunu kullanarak ilgili şubenizin sınavını oluşturup düzenleyebilirsiniz. Mutlak veya Bağıl Değerlendirme Sistemlerinden birisini tercih edebilirsiniz.

 
 
 

 

9.      Karşınıza gelen Sınav Ekranından istediğiniz derslerin Sınav Türünü, Sınav Süresini, Sınav Tarihini, Sınav Saatini ve Etki Yüzdesini belirtmeniz gerekmektedir. Yeni değerlendirme türü ekleyebilir veya çıkartabilirsiniz. Değerlendirme Sisteminden Bağıl Değerlendirme ya da Mutlak Değerlendirme seçeneklerinden birisini seçerek sınavlarınızı kaydedebilirsiniz.

 
 

 

 

10.      Sınav Türlerini oluşturup Değerlendirme Sisteminizi seçtikten sonra, Değerlendirme Ölçütü Dağılım Grafiği karşınıza gelecektir. Ayrıca bu bölümde her sınav türü için tutanak alabilirsiniz.

 

 

 

 

11.      Değerlendirildi kolonunda; oluşturduğunuz her sınav türü için Şubenize kayıtlı tüm öğrencilerinize ait sınav sonuçları görüntülenecektir.

 

 

 

 

12.    Sol kısımda yer alan 'Not Girişi' Modülünü kullanarak, Not Girişi için Sınav Seçimi penceresini açabilirsiniz. Bu ekranda sadece not girişi yapabileceğiniz sınavlarınız yer almaktadır. Seçeceğiniz sınavlarınıza ait kolonları aktif hâle getirerek not girişi yapabilirsiniz.

 

 

 

 

 
    

13.   Not Giriş işlemleriniz tamamlandığında "Başarı Değerlendir" butonundan taslak halinde Başarı Notu, Harf Notu ve Dörtlük Not bilgilerini görebilirsiniz. Başarı Değerlendir butonu "Başarı Değerlendir, Kaydet ve Yayınla" butonunu kullanmadığınız müddetçe Başarı Bilgileri veri tabanına yansımayacaktır. "Başarı Değerlendir, Kaydet ve Yayınla" butonu kullanıldığı taktirde, Aktif Ders-Şube notları üzerinde bir daha değişiklik yapılamaz.

 
 

 

 

  AUBYS GENEL TERCİHLER MODÜLÜ

 

 

 

1.      Bilgi Yönetim Sistemi'nin sol menüsünde yer alan 1. Genel Tercihler Modülü; Akademik Yıl, Dönem ve Ders Şubenize göre işlem yapmanızı ve haftalık programınızı görebilmenizi sağlar.

 
 
 

 

2.    Genel Tercihler Modülünde yer alan Akademik Yıl linki, belirlediğiniz Akademik Yıla göre işlem yapmanızı sağlar. Öğretim Elemanının karşısına Akademik Yıl otomatik olarak gelir. İstenirse bu alandan Aktif Akademik Yıl değiştirilebilir.

 
 
 

 

3.    Genel Tercihler Modülünde yer alan Dönem linki, Güz Yarıyılı, Bahar Yarıyılı ve Yaz Okulu dönemlerine göre işlem yapmanızı sağlar.  Öğretim Elemanının karşısına Aktif Dönem otomatik olarak gelir. İstenirse bu alandan Dönem değiştirilebilir.

 
 
 

 

4.      Genel Tercihler Modülünde yer alan Ders - Şube linki, işlem yapmak istediğiniz ders şubenizi aktifleştirir. Öğretim Elemanının karşısına Sorumlu Olduğu Tüm Dersler otomatik olarak gelir.  Öğretim Elemanı istediği ders şubesini belirler. En son hangi ekranda çalışıyorsanız Aktif Ders Şubenizi değiştirdiğinizde yine aynı ekrandan çalışmanıza devam edebilirsiniz. İlgili Ders - Şube linkinde öğrenci bulunmuyorsa, bu ders şubenizin seçimi pasifleştirilmiştir.

 
 
 
 

5.      Grafiği Görüntüle/Gizle linkini tıkladığınızda Ders Kodu ve Şube Numarasına göre Öğrenci Dağılım Grafiğini görebilirsiniz. Aktif Şube Detaylarını Görüntüle/Gizle linkini tıkladığınızda ise aktif ders şubenizin detaylarını görebilirsiniz.

 
 
 
 
 

  AUBYS DERS - ŞUBE İŞLEMLERİ MODÜLÜ

 

 

1.     Bilgi Yönetim Sistemi'nin sol menüsünde yer alan 2. Ders - Şube İşlemleri Modülü; ders programınızı görmenizi, şubenize kayıtlı öğrencilerinizin bilgilerine ulaşabilmenizi ve yoklama listesi alabilmenizi sağlar.

 
 
 

 

2.       Ders - Şube İşlemleri Modülü'nde yer alan Ders Programı linki, Aktif Ders Şubesi için Öğretim Elemanının ders programını görüntüler. İlgili Ders Tarihi tıklanarak o güne ait Ders Saati, Ders Yeri, Dersin Yapılış Tipi ve Durumu bilgileri görülebilir.

 
 
 

 

3.     Ders - Şube İşlemleri Modülü'nde yer alan Şube Öğrencileri linki, ilgili şubede yer alan öğrencilerin kişisel bilgilerine (fotoğraf, e-posta, telefon) ulaşmanızı sağlar. Ayrıca öğrencilerin Nedeni, AGANO, GANO, Harf Notu ve Mevzuat bilgilerine de buradan ulaşabilirsiniz. Arama kriteri girerek şubeye kayıtlı öğrencileri arayabilirsiniz. Derse kayıtlı öğrenci listesini Öğrenci numarasına, Ad Soyadına, AGANO ve  GANO'suna göre sıralatabilirsiniz.

 
 
 

 

4.    Ders - Şube İşlemleri Modülü'nde yer alan Yoklama Listesi linki, tüm öğrencileri ya da devam zorunluluğu olan öğrencileri listelemenize olanak tanır. Yoklama Listesi Al butonunu tıklayarak belirlediğiniz listenin yoklama listesini Excel formatında alabilirsiniz.

 
 
 
 

  AUBYS SINAV İŞLEMLERİ MODÜLÜ

 

 

1.     Bilgi Yönetim Sistemi'nin sol menüsünde yer alan 3. Sınav İşlemleri Modülü; dersinize ait sınavları oluşturmanıza olanak tanır. Bu modül, sınav notlarını sisteme girmenizi, düzeltmenizi ve yayınlamanızı sağlar. Sınav İşlemleri Modülü'nde; daha önce sınav oluşturmadıysanız, ilk olarak sizden sınav oluşturmanız istenmektedir. Sınav oluşturduktan sonra sadece Sınav Tarihi ve Sınav Saati bilgilerini değiştirebilirsiniz.

 
 
 

 

2.    Sınav oluşturmak için Sınavlarım linkinden,  Sınav Türü, Sınav Süresi, Sınav Tarihi, Sınav Saati ve Etki Yüzdesi bilgilerini girmeniz gerekmektedir. Yeni Değerlendirme Türü ekleyebilir ya da çıkarabilirsiniz. Değerlendirme Sisteminden Bağıl Değerlendirme ya da Mutlak Değerlendirme seçeneklerinden birisini seçerek sınavlarınızı kaydedebilirsiniz. Belirlediğiniz sınavların excel ya da pdf formatında tutanağını alabilirsiniz. Seçtiğiniz sınav türlerinin etki yüzdelerinin toplamının 100 olması gerekmektedir. Seçmek istemediğiniz sınav türlerinin etki yüzdesi 0 (sıfır) olmalıdır. Belirlenmiş sınav kriterlerine buradan ulaşabilirsiniz.

 

 
 

 

3.   Yukarıda yer alan örnekte sınavlar oluşturulmuş, dersin değerlendirme şekli belirlenmiştir. Her sınav türü için tutanak alabilirsiniz. Bu ekranda, "Henüz 'Not Girişi' Yapılmamış bir Sınavınızı Silebilmek için 'Etki Yüzdesi' Değerini '0' (Sıfır) Olarak Belirlemelisiniz.", "Sınav Tarihi' Girilmemiş Sınavlarınız için 'Not Girişi' Yapamazsınız!", "Daha önce sınav oluşturdunuz. 'Etki Yüzdesi' ve 'Değerlendirme Sistemi' değiştirilemez!", "Sadece 'Sınav Tarihi', 'Sınav Süresi' ve 'Sınav Saati' bilgilerini güncelleyebilirsiniz." uyarılarıyla karşılaşmaktasınız. Değerlendirme Ölçütü Dağılım Grafiğini de buradan görebilirsiniz.

 
 
 

 

4.  Sınav İşlemleri Modülünün Not Girişi linkini kullanarak, öğrencilerinizin ilgili sınav notlarını girebilir, düzeltebilir ve sınav sonuçlarını yazdırabilirsiniz. Not girişi için sınav seçimini yapmanız gerekmektedir. Lütfen Not Girişi sekmesini tıklayarak not girmek istediğiniz sınav(ları)nızı seçin. Sonuçları girilmeyen sınavlar için sınav sonuçları 0 olarak eklenmiş, sınav sonuç durumları ise 'Girmedi' olarak gösterilmiştir. Sınav tarihi girilmeden sınav için not girilmesi, mezuniyet aşamasında sorunlara neden olmaktadır. Sınav yapılmadan (henüz sınav tarihi gelmeden) ya da sınav sonuçları açıklandıktan sonra not girilemez! Öğrencinin derse devamına göre dönem sonu durumu değerlendirilmesi buradan yapılabilmektedir.

 
 
 

 

5.      Sınav İşlemleri Modülünden not girişleri yapılabildiği gibi, eAkdeniz Öğrenci Otomasyonu'ndan da not giriş işlemleri yapılabilmektedir.

 
 
 
 

6.      Sınav İşlemleri Modülünden girilen notların eAkdeniz Öğrenci Otomasyonuna yansıması.

 
 
 
 

7.      Sınav İşlemleri Modülünden girilen notların eAkdeniz Öğrenci Portalına yansıması.

 
 
 

 

8.   Sınav İşlemleri Modülünün Excel'den Not Yükleme linki, sınav notlarınızı girebilmenize olanak tanıyan alternatif bir yoldur. Sınav sonuçlarınızı gireceğiniz Taslak Excel Dosyasını indirerek notlarınızı girebilirsiniz. Gözat sekmesinden belgeyi seçerek sisteme yükleyebilirsiniz. Yükleyeceğiniz Excel şablon adının Aktif Ders Şube ID ile sonlanıyor olduğundan emin olmalısınız. Sınav sonuç yükleme işleminin tamamlanabilmesi için Notları Kaydet butonunu tıklamanız gerekir. Kaydetme işlemi tamamlandıktan sonra sistem sizi Not Girişi ekranına yönlendirecektir. (Excel'den notlarınızı yükledikten sonra, yalnızca aktif hale getirdiğiniz sınavlarınıza ait notlarınızı kaydedebilirsiniz.)

 

 
 
 
 

  AUBYS ŞUBE İSTATİSTİKLERİ MODÜLÜ

 

 
 

1.     Bilgi Yönetim Sistemi'nin sol menüsünde yer alan 4. İstatistikler Modülü; Öğrenci sayılarına göre, Harf Notu Dağılımını ve Başarı Notu Dağılımını istatistiksel olarak görebilmenizi sağlar.

 

 

 

2.     Yukarıda yer alan örnekte öğrenci sayılarına göre, Harf Notu Dağılımını ve Başarı Notu Dağılımını istatistiksel olarak görebilmektesiniz.

 
 

  AUBYS ÖĞRENCİ İŞLEMLERİ MODÜLÜ

 

 

1.     Öğrenci İşlemleri Modülünde, Tüm öğrencilerinizin kişisel bilgilerini ve aldığı dersleri görebilirsiniz.

 

 
 

  AUBYS DERS İŞLEMLERİ MODÜLÜ

 

 
 

1.     Ders İşlemleri Modülünde,  koordinatörlüğünüzde bulunan tüm ders - şube detaylarını görebilirsiniz.

 

 

  AUBYS CAFE MODÜLÜ 

 

 

 
BYS CAFE Modülü ile üniversitemiz öğrencileri ve öğretim elemanları aktif dönemdeki derslerini görebilmekte,  seçilen ders için öğretim elemanları doküman ekleyebilmekte, seçilen ders için öğretim elemanları şube öğrencilerini görebilmekte,  öğrenciler aldıkları dersler için eklenen materyalleri görebilmekte, öğretim elemanları ve öğrenciler herhangi bir ders için aralarında mesajlaşabilmekteler.