English

MEZUNİYET SONRASI E�žİTİM

Değerli Meslektaşlarım,

Fakültemizin uzmanlık eğitiminin koordinasyonundan sorumlu olan ‘ Mezuniyet Sonrası Eğitimi Yürütme Kurulu ‘, çalışmalarında sizlerden alacağı destek ve katkılar için şahsım ve yönetim kurulu adına öncelikle teşekkür etmek istiyorum. Tıp fakültelerinde ilklerden olan kurulumuzun oluşumu Prof. Dr. Ayfer Gür Güven ve Prof. Dr. Olcay Yeğin hocalarımızın öncü katkılarıyla başlamış ve benim ve Prof. Dr. Yurttaş Oğuz’ un katılımıyla ilk kurul oluşturularak; yönerge hazırlığına başlanmıştır. Bugün de önemli bir belge olarak kullandığımız yönerge 15.03.1995 tarih ve 169/1024 sayılı Senato Kararı ile kabul edilerek yürürlüğe girmiş ve oluşturulan kurullarla mezuniyet sonrası eğitimin takibi ve geliştirilmesi sağlanmıştır. Bu vesileyle 1995 yılından bu yana yaklaşık 14 yıldır bu kurulda görev alan meslektaşlarımızın değerli katkılarını şükranla anıyorum.

Yönetim kurulumuz görevi devraldığında, ilk toplantımızı 13. 12. 2007 tarihinde yaparak çalışma dönemimize ait hedeflerimizi belirledik ve 02.05.2008 tarihinde yaptığımız Mezuniyet Sonrası Eğitimi Danışma Kurulu toplantısında sunduk. Temel hedefler olarak yönerge değişikliği, MSEK Web sayfasının yenilenmesi, denklik akış şeması oluşturulması, e-log book’ a geçiş, asistanlarımızın temel sorunlarının anlaşılarak çözülmesi, temel kurslarımızın en az ikisinin web sayfası üzerinden ve asenkron – uzaktan eğitim yöntemiyle yapılması, rutinlerimizin ( programlar, kurslar vb. ) yeniden düzenlenmesi olarak belirledik. Bunların önemli bir kısmının kısa bir sürede gerçekleştirdiğini görmek beni çok mutlu etti. Bu başarıda önemli katkıları olan yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma ve sayın dekanımız Prof. Dr. Mustafa Kemal Balcı’ya teşekkür etmek istiyorum.

Bundan sonraki hedefimiz ne olmalı? Bu soruyu, sık sık yönetim kurulunda kendimize soruyoruz. İleriye olumlu bakmamıza rağmen uzmanlık eğitimiyle ilgili çok önemli sorunlarla karşı karşıya olduğumuzu ve bu sorunlarında çoğunun ülkemizin içinde bulunduğu koşullardan kaynaklandığı ve bizlerinde etkin olamadığımızı görüyoruz. Asistanlarımız maddi ve sosyal sorunlardan yakınıyorlar. Maaşları az. Üniversite ve SB Eğitim Hastanelerinde uzmanlık eğitimi yapan asistanların ücretleri arasında belirgin farklılıklar var. Bu durum uzmanlık eğitimi için üniversitelerin tercihini azaltıyor. Fazla mesai ve angaryalar diğer yakındıkları durum. Diğer taraftan Tıpta Uzmanlık Yönergesi değişikliğinin gerçekleşmemiş olması önemli bir mevzuat boşluğu yaratmakta. Tüm bu olumsuzluklara rağmen fakültemizde uygulanan uzmanlık eğitiminin ve tüm asistanlarımızın temel beceri eğitim düzeylerini yükseltmek amacımız olacaktır ve bu yolda çaba harcayacağız.

Saygılarımla,
Prof. Dr. Ahmet Turan AYDIN
MSEYK Başkanı

 


          Bağlantılar