İçindekiler

Ders Teklifi ....................................................................................................................................>> 

Alanımdaki Dersler(Alan Koordinatörü)........................................................................................>>

Koordinatörlüğümdeki Dersler(Ders Koordinatörü) ......................................................................>>

Hatalı Eşdeğer Ders İşlemlerini Düzeltme ......................................................................................>>

Diploma Süreci ...............................................................................................................................>>

AKUS ..............................................................................................................................................>>

Öğrenci E-Posta Bilgisi....................................................................................................................>>

Öğrenci Aktif Dönem Kredi Bilgisi...................................................................................................>>

Şubenin Öğrencileri (Öğrenci İşleri) Modülü..................................................................................>>

Birim İşlemleri Modülü....................................................................................................................>>

Öğrenci Yeni Kayıt İşlemleri ..........................................................................................................>>

Yetki Paylaşım Modülü....................................................................................................................>>

Sınav Yönetimi Modülü....................................................................................................................>>

 

 

 

  DERS TEKLİFİ

 

 
 

1.       e-öğrenci menüsünden “Teklif Ettiğim Dersler” seçilip ders teklif edilebilir, teklif edilen dersler listelenebilir, üzerlerinde değişiklik yapılabilir, silinebilir ve alan koordinatörüne gönderilebilir.

 

 
 

2.       Eğer varsa teklif edilen dersler listelenir. Yeni ders teklifi için “Yeni” tıklanır.

 

 
 

3.       Açılan ekranda dersin genel bilgileri, dersin amacı, dersin özet içeriği girilir.

 

 

 

4.       Ders konuları sekmesi seçiliyken; dersin konusunu girmek için “Yeni” tıklanır.

 

 

5.       Dersin konusu ve Ders Öğrenim Çıktısı ile ilgili bilgiler girilip “Tamam” tıklanır.

 

 

6.       Dersin konusu listeye gelir.

 

 
 

7.       Ders öğrenim çıktısı eklemek için; ders öğrenim çıktıları seçilirken “Yeni” tıklanır.

 

 
 

8.       Gerekli alanlar girilir, “Kaydet” tıklanır. Arama cümlesi ile daha önceden oluşmuş öğrenim çıktıları arasından arama yapılıp, seçilebilir. Eğer daha önceden oluşmamışsa yeni kayıt yapılır.

 

 

9.       Gerekli alanlar girilir, “Kaydet” tıklanır. Arama cümlesi ile daha önceden oluşmuş öğrenim çıktıları arasından arama yapılıp, seçilebilir. Eğer daha önceden oluşmamışsa yeni kayıt yapılır.

 

 

 

10.       Dersin öğrenim çıktısı listeye gelir.

 

 

11.       Dersin genel bilgileri, dersin amacı, dersin özet içeriği, dersin konuları, öğrenim çıktıları bilgileri girildikten sonra “Kaydet” tıklanır. Böylece ders taslak halinde olarak kaydedilmiş olur.

 

 

12.       Kaydedilen ders "Taslak Halinde" listeye gelir.

 

 

13.       Dersin üzerinde sağ tıklayıp “Alan Koordinatörüne Gönder” seçilirse ders artık alan koordinatörüne gitmiş olur. “ Dersi Sil” seçilirse ders silinir. Fakat dersin silinebilmesi için alan koordinatörüne gönderilmemiş olması gerekir. Alan koordinatöründeki ders silinemez.

 

 

 

14.       Taslak halinde hazırlanmış olan ders artık Alan Koordinatörüne gönderilmiştir.

 

 

  ALANIMDAKİ DERSLER (ALAN KOORDİNATÖRÜ)

 

 

1.       e-Öğrenci menüsünden “Alanımdaki Dersler” seçilir.

 

 

2.       Önerilen kaynaklar "Yeni Kayıt" açılarak girilir.

 

 

3.       Kaynak adı, kaynak türü bilgileri eklenir.

 

 

4.       Dersin Ulusal Kredi Bilgileri eklenir.

 

 

 

5.       Eğer koordinatörlüğünüz varsa dersler listelenir. Durumu alan koordinatöründe olan bir derse çift tıklayıp; dersin genel bilgileri, dersin amacı, dersin özet içeriği değiştirilebilir. Ders konuları ve öğrenim çıktıları hem değiştirilebilir hem de yeni ders konu ve öğrenim çıktısı girilebilir. Ders Koordinatörlüğünü belirleyebilir.

 

 

6.       Alan koordinatörü, ders koordinatörünü belirler ve kaydeder.

 

 

7.       Eğer dersin üzerinde sağ tıklayıp “Ders Koordinatörüne Gönder” seçilirse ders; ders koordinatörüne gönderilebilir. “Teklif Edene Gönder” seçilirse teklif edene geri gönderebilir.

 

 

8.       Artık dersimiz; “Ders Koordinatörlüğünde” yer almaktadır.

 

  KOORDİNATÖRLÜĞÜMDEKİ DERSLER (DERS KOORDİNATÖRÜ)

 

 

1.       e-Öğrenci menüsünden “Koordinatörlüğümdeki Dersler” seçilip; eğer varsa sorumlu olunan dersler listelenir, derslerin üzerinde değişiklik yapılabilir.

 

 

2.       Sorumlusu olunan dersler listelenir.

 

 

3.      Sorumlusu olunan dersler listelendikten sonra, dersin üzerinde sağ tıklayınca kapalı olan ders açılabilir, açık olan ders kapatılabilir, dersin aktif şubeleri görülebilir. Ayrıca dersin AKTS ve Ulusal Kredisi tanımlanıp, değiştirilebilir.

 

 

4.      İlgili dersin  AKTS ve İş Yükü Hesabı Bilgilerini Ders Koordinatörü tanımlar.

 

 

5.      Ders Koordinatörü, derse çift tıklayınca dersin genel bilgilerini, dersin amacını, dersin özet içeriği bilgilerini değiştirebilir. Dersin konuları, öğrenim çıktıları, önerilen kaynakları hem değiştirilebilir, hem de yeni kayıt oluşturulabilir. Örneğin dersin Ulusal ve Akts bilgileri değiştirilebilir. Aynı zamanda “ Sıraları Düzenle” tıklanarak dersin konularının sırası belirlenebilir.

 

 

  HATALI EŞDEĞER DERS İŞLEMLERİNİ DÜZELTME

 

 

 

1.       e-Öğrenci menüsünden “e-Öğrenci Kütük Defteri” seçilerek; işlem yapılacak öğrenci belirlenir.

 

 

2.       Öğrencinin ekranı açılır.

 

 

3.      "Ders Kayıt Bilgileri"'nde yer alan "Bütün Ders Kayıtları" listelenir.

 

 

4.      Eşdeğeri Kaldırılmak istenen ders seçilir. İlgili dersin üzerine sağ tıklanarak "Ders Kayıt Müfredat İlişkisini Kaldır" alanı seçilir. Böylece ilgili dersin "Sorunlu Dersler" menüsüne düşmesi sağlanır.

 

 

5.      Artık dersimiz "Sorunlu Dersler" menüsünde yer almaktadır. Buradan "Eşleşmeyen Dersler" seçilerek ilgili ders ile ilgili gerekli düzeltmeler yapılabilir.

 

 

  e-AKDENİZ ÖĞRENCİ OTOMASYONU DİPLOMA SÜRECİ

 

Birim Öğrenci İşleri Diploma Modülü......................................................=>> 

Öğrenci İşleri Daire Başkanı Diploma Modülü......................................... =>>

Birim Yöneticisi Diploma Modülü........................................................... =>>

Rektör Diploma Modülü........................................................................ =>>

Diploma Memuru Modülü .................................................................... =>>

Revizyon İsteği ..................................................................................... =>>

 

 
 

  BİRİM ÖĞRENCİ İŞLERİ DİPLOMA MODÜLÜ 

 

1.       Birim Öğrenci İşleri eöğrenci otomasyonuna giriş yapar.

 

 

2.       Mezuniyet menüsünden "Mezuniyet Belgeleri Birim Öğrenci İşleri Modülü"nü seçer.

 

 

3.      "Mezuniyet Belgeleri Birim Öğrenci İşleri Modülü"'nde yer alan Program, Mezun olunan Akademik Yıl ve Belge Durumlarına göre istenen belgeler listelenebilir.

 

 

4.      Mezun durumunda olan öğrenci seçilir. Mouse'un sağ tuşuyla tıklanarak "Mezuniyet Belgeleri Oluştur" seçeneği tıklanır. Belge oluşturularak süreç başlatılır.

 

 

5.      Artık ilgili öğrencinin mezuniyet belgeleri oluşturulmuştur. Oluşturulan belge, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığının onayına sunulmuştur.

 
 

  ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI DİPLOMA MODÜLÜ

 

 

1.       Öğrenci İşleri Daire Başkanı eöğrenci otomasyonuna giriş yapar.

 

 

2.       Mezuniyet menüsünden "Mezuniyet Belgeleri OİDB Modülü"nü seçer.

 

 

3.       "Mezuniyet Belgeleri OİDB Modülü"'nde mezuniyet durumunda olup, diploma almak için ÖİDB'den onay bekleyen öğrenci belgeleri otomatik olarak listelenmiştir.

 

 

3.       Öğrenci İşleri Daire BaşkanI ilgili öğrencinin belgesini kontrol ederek, "Onaylar" ya da "Revisyon İste" seçeneği ile belgeyi "Birim Öğrenci İşlerine" geri gönderir. Onaylanan belge, Birim Yöneticisinin onayına sunulmuştur.

 

  BİRİM YÖNETİCİSİ DİPLOMA MODÜLÜ

 

 

1.       Birim Yöneticisi eöğrenci otomasyonuna giriş yapar.

 

 

2.       Mezuniyet menüsünden "Mezuniyet Belgeleri Birim Yönetici Modülü"nü seçer.

 

 

3.       "Mezuniyet Belgeleri Birim Yönetici Modülü"'nde; Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından onaylanmış mezuniyet belgeleri, ilgili yöneticinin onayına sunulmuştur.

 

 

4.       Birim yöneticisi ilgili öğrencinin belgesini kontrol ederek, "Onaylar" ya da "Revisyon İste" seçeneği ile belgeyi "Birim Öğrenci İşlerine" geri gönderir.

 

 

5.      Artık ilgili öğrencinin mezuniyet belgeleri birim yöneticisi tarafından onaylanmıştır. Oluşturulan belge, "Rektör"'ün onayına sunulmuştur.

 

  REKTÖR DİPLOMA MODÜLÜ

 

 

1.       Rektör eöğrenci otomasyonuna giriş yapar.

 

 

2.       Mezuniyet menüsünden "Mezuniyet Belgeleri Rektör Modülü"nü seçer.

 

 

3.       "Mezuniyet Belgeleri Rektör Modülü"'nde mezuniyet durumunda olup, diploma almak için Rektör'den onay bekleyen öğrenci belgeleri otomatik olarak listelenmiştir.

 

 

4.       Rektör ilgili öğrencinin belgesini, "Onaylar" ya da "Revisyon İste" seçeneği ile belgeyi "Birim Öğrenci İşlerine" geri gönderir.

 

 

5.      Artık ilgili öğrencinin mezuniyet belgeleri Rektör tarafından onaylanmıştır. Oluşturulan belge, basıma hazır halde "Diploma Memuruna" gönderilmiştir.

 

  DİPLOMA MEMURU MODÜLÜ

 

 

1.       Diploma Memuru eöğrenci otomasyonuna giriş yapar.

 

 

2.       Mezuniyet menüsünden "Mezuniyet Belgeleri OIDB Modülü"nü seçer.

 

 

3.       "Mezuniyet Belgeleri Diploma Memuru Modülü"'nde Rektör tarafından onaylanan öğrenci belgeleri otomatik olarak listelenmiştir.

 

 

3.       "Mezuniyet Belgeleri Diploma Memuru Modülü"'nde Diploma Memuru, ilgili belgeleri basabilir.  "Basıldı Olarak İşaretle" sekmesi tıklanarak diploma süreci tamamlanır. Belgeyi öğrenciye teslim eder ya da "Revizyon İste" seçeneği ile diploma süreci yeniden başlatılmak amacıyla "Birim Öğrenci İşlerine" gönderilebilir.

 

 

  REVİZYON İSTEĞİ

 

 

1.       Diploma Sürecinde "revizyon"; yani tekrar gözden geçirip düzeltme isteği, her aşamada mümkündür. Diploma basımı söz konusu olsa bile diploma numarası aynı kalmak şartıyla tekrar revizyon istenebilir.

 

 

2.       Yukarıda örnekte de görüldüğü gibi revizyon isteği seçildiğinde program sizden revizyon isteği açıklaması yazmanızı istemektedir. Tekrar gözden geçirilip, düzeltilmesi istenen şey belirtildikten sonra ilgili ileti "birim öğrenci işlerine" gönderilecektir.

 

 

2.       Revizyon İsteği birden fazla tekrarlanabilir. Her revizyon isteği açıklaması ile birlikte ilgili birime gönderilir. Yapılan her değişiklik programda kayıtlı halde bulunmaktadır.

 

 

  AKUS SINAV BAŞVURU MODÜLÜ

 

 

1.       Öğrenci İşleri sorumlusu, e-Akdeniz Öğrenci Otomasyonuna giriş yapar.

 

 

2.       Üniversitemiz Uluslararası Öğrenci Yerleştirme Programına başvuru yapan adaylar hakkında bilgiye AKUS Sınav başvuru modülü'nden ulaşılır.

 

 

3.       Üniversitemiz Uluslararası Öğrenci Yerleştirme Programına başvuru yapan adaylar, AKUS Sınav Başvuru Modülü'nde Listelenir.
Listede başvuran kişinin ad, soyad, doğum yeri doğum tarihi, pasaport numarası gibi kişisel bilgileri listelenir.
Ayrıca ilgili kişinin sınav dekontu, dekont tarihi, başvurusunun onaylanıp onaylanmadığı bu modülde görülebilir.
Adayın gireceği Sınav Merkezi ve Sınav Dili de bu modülde listelenmiştir.

 

 

4.       Sınav Başvurusunda bulunan kişinin üzerine sağ tuşla tıklandığında, adayın Başvuru Formuna ulaşabilirsiniz.

 

 

5.      Uluslararası Öğrenci Sınavı Başvuru Formu, başvuran kişinin kişisel bilgilerini, eğitim durumunu ve sınava başvuru tarihini görmenizi sağlar.

 

 

6.      Sınav Başvurusunda bulunan kişinin üzerine sağ tuşla tıklandığında, Sınav Giriş Belgesine de ulaşabilirsiniz.

 

 

7.      Sınav Giriş Belgesi, sınava girecek kişinin aday numarasını,sıra numarasını, sınav tarihini, sınav saatini ve sınava gireceği yeri belirten belgedir.

 

 

8.      AKUS Sınav Başvuru Modülü, sınava girecek kişilerin listesini yazdırabilmenizi sağlarken, verileri çeşitli şekillerde saklamanıza da olanak tanımaktadır.

 

  YABANCI ÖĞRENCİ PROGRAM BAŞVURU MODÜLÜ

 

 

1.       Öğrenci İşleri sorumlusu, e-Akdeniz Öğrenci Otomasyonuna giriş yapar.

 

 

2.       AKUS sekmesinden Yabancı Öğrenci Program Başvuru Modülü'ne ulaşılır.

 

 

3.       Üniversitemiz Uluslararası Öğrenci Yerleştirme Programına başvuru yapan adayın girdiği Sınav Türü, Sınav Puanı, Puan türü dönüşümleri olan yerleştirme puanı bilgileri Yabancı Öğrenci Program Başvuru Modülü'nde yer alır. Başvuru yapan kişinin üzerine çift tıkladığımızda program başvuru bilgilerini görebiliriz.

 

 

4.       Program başvuru bilgilerinde yer alan Program Başvuru sekmesinde; program başvurusu yapan kişinin ad ve soyadını, sınav ödeme durumunu görebilirsiniz.

 

 

5.      Program başvuru bilgilerinde yer alan Tercihler sekmesinde; program başvurusu yapan kişinin tercihlerini; eğitim öğretim sistemi, program ve tercih sırasına göre listelenmiş halini görebilirsiniz.

 

 

6.      Program başvuru bilgilerinde yer alan Yerleştirme sekmesinde; program başvurusu yapan kişinin yerleştiği yeri; birimi, eğitim öğretim sistemi, program ve tercih sırasına göre listelenmiş halini görebilirsiniz.

 

 

7.      Yabancı Öğrenci Program Başvuru Modülü'nde adayın sınav ödeme bilgilerini kontrol edebilirsiniz.

 

 

8.      Başvuru Bilgilerinde yer alan Sınav bilgileri sekmesinde adayın girdiği sınavın türünü, diploma notunu, sınav puanını görebilirsiniz. Eğer puan türü dönüşümleri yapılmışsa yerleştirme puanına puan dönüştürülmüş halini yazabilirsiniz.

 

 

9.      Adayın Sınav Sonuç Puanını ispat etmesi istenmektedir. Sınav Sonuç Belgesi sekmesinde adayın eklenmiş belgesi yer almaktadır.

 

  YABANCI ÖĞRENCİ BİRİM TERCİH İSTATİSTİK LİSTELERİ MODÜLÜ

 

 

1.       Öğrenci İşleri sorumlusu, e-Akdeniz Öğrenci Otomasyonuna giriş yapar.

 

 

2.       AKUS sekmesinden Yabancı Öğrenci Birim Tercih İstatistik Listeleri Modülüne ulaşabilirsiniz.

 

 

3.       Yabancı Öğrenci Birim Tercih İstatistik Listeleri Modülünde birimlerin kontenjanlarını, birimlere göre kaç tercih yapıldığını, hangi adayların tercih ettiklerini, puan bilgilerine ulaşabilirsiniz.

 

 

  YABANCI ÖĞRENCİ BİRİM YERLEŞTİRME İSTATİSTİK LİSTELERİ MODÜLÜ

 

 

1.       Öğrenci İşleri sorumlusu, e-Akdeniz Öğrenci Otomasyonuna giriş yapar.

 

 

2.       AKUS sekmesinden Yabancı Öğrenci Birim Yerleştirme İstatistik Listeleri Modülüne ulaşabilirsiniz.

 

 

3.       Yabancı Öğrenci Birim Yerleştirme İstatistik Listeleri Modülü'nde Yerleşenler ve Yerleşemeyenler şeklinde iki sekme yer almaktadır.

 

 

4.       Yerleşenler sekmesinde Birimlere göre yerleşen sayısı, hangi programlara yerleştikleri ve puanları yer almaktadır.

 

 

5.       Yerleşemeyenler sekmesinde yerleşemeyen öğrencilerin kişisel bilgilerinin yanı sıra , yerleştirme puanına, sınav puanının onaylanma bilgisine ulaşabilirsiniz.

 

 

6.      Yabancı Öğrenci Birim Yerleştirme İstatistik Listeleri Modülü, sınava girmiş, tercihte bulunmuş ancak yerleşememiş adayların istatistiksel bilgilerini listeler.  Ayrıca verileri çeşitli şekillerde saklamanıza da olanak tanır.

 
 

  YABANCI ÖĞRENCİ PROGRAM KONTENJAN MODÜLÜ

 

 

1.       Öğrenci İşleri sorumlusu, e-Akdeniz Öğrenci Otomasyonuna giriş yapar.

 

 

2.       AKUS sekmesinden Yabancı Öğrenci Program Kontenjan Modülüne ulaşabilirsiniz. 

 

 

3.       İlgili Akademik Takvim yılını seçerek, programların kontenjan ve yedek kontenjan bilgilerine ulaşabilirsiniz.

 

 

4.        Listede sıralanmış birimlerden birisini çift tıkladığınızda, programın kontenjan ve yedek kontenjan sayılarının düzenlemesini yapıp kaydedebilirsiniz.

 
 

  ÖĞRENCİ E-POSTA BİLGİSİ

 

 

1.       Öğrenci İşleri sorumlusu, e-Akdeniz Öğrenci Otomasyonuna giriş yapar.

 

 

2.       eÖğrenci sekmesinden Öğrenci Kütük Defteri Modülüne ulaşabilirsiniz. 

 

 

3.       İlgili Akademik Takvim yılını seçerek, ya da aramak istediğiniz içerikleri girerek öğrenci bilgilerine ulaşabilirsiniz.

 

 

4.        Listede sıralanmış öğrenci bilgilerine ulaşacaksınız.

 

 

5.        Herhangi bir öğrenci bilgisinin üzerini mouse'la sağ tıklayıp, Öğrenci Bilgi Menüsüne ulaşabilirsiniz. Buradan E-posta Bilgisini seçiniz.

 

 

6.        Yukarıdaki işlemler gerçekleştikten sonra, liste halinde sıralanmış öğrenci bilgilerinin son kolonu Öğrenci E-Posta bilgilerini içerecektir.

 
 
 

  ÖĞRENCİ AKTİF DÖNEM KREDİ BİLGİSİ

 

 

1.       Öğrenci İşleri sorumlusu, e-Akdeniz Öğrenci Otomasyonuna giriş yapar.

 

 

2.       eÖğrenci sekmesinden Öğrenci Kütük Defteri Modülüne ulaşabilirsiniz. 

 

 

3.       İlgili Akademik Takvim Yılını seçerek, ya da aramak istediğiniz içerikleri girerek öğrenci bilgilerine ulaşabilirsiniz.

 

 

4.        Listede sıralanmış öğrenci bilgilerine ulaşacaksınız.

 

 

4.        Herhangi bir öğrenci bilgisinin üzerini mouse'la sağ tıklayıp, Öğrenci Bilgi Menüsüne ulaşabilirsiniz. Buradan Aktif Dönem Kredi Bilgisini seçiniz.

 

 

5.        Yukarıdaki işlemler gerçekleştikten sonra, liste halinde sıralanmış öğrenci bilgilerinin son kolonları Aktif Dönem Kredi ve Toplam Kredi bilgilerini içerecektir.

 
 
 

  ŞUBE ÖĞRENCİLERİ MODÜLÜ (DANIŞMAN BİLGİLERİ)

 

 

1.       Öğrenci İşleri sorumlusu, e-Akdeniz Öğrenci Otomasyonuna giriş yapar.

 

 

2.       eÖğrenci sekmesinden Şubenin Öğrencileri (Öğrenci İşleri) Modülüne ulaşabilirsiniz. 

 

 

3.       Şubenin Öğrenci İşleri Modülünde ilgili program, müfredat yılı, müfredat dersi ve şube seçildikten sonra öğrencinin danışman bilgilerine ulaşabilirsiniz.

 
 

  ŞUBE ÖĞRENCİLERİ MODÜLÜ (ŞUBE DERS PROGRAMI)

 

 

1.       Öğrenci İşleri sorumlusu, e-Akdeniz Öğrenci Otomasyonuna giriş yapar.

 

 

2.       eÖğrenci sekmesinden Şubenin Öğrencileri (Öğrenci İşleri) Modülüne ulaşabilirsiniz. 

 

 

3.       Bu modülde Şube Ders Programını seçtiğiniz taktirde Takvim ya da Tablo olarak derslerin yer alışını görebilirsiniz.

 

 

4.       Takvim olarak Şube Ders Programını görebilirsiniz.

 

 

5.       Şubenin Öğrenci İşleri Modülünde Şube Ders Programını seçtiğiniz taktirde Takvim'de derslerin yer alışı görülmektedir.

 

 

6.       Tablo olarak Şube Ders Programını görebilirsiniz.

 

 

7.       Şubenin Öğrenci İşleri Modülünde Şube Ders Programını seçtiğiniz taktirde Tablo'da 'de derslerin yer alışı görülmektedir.

 
 

  ŞUBE ÖĞRENCİLERİ MODÜLÜ (SEÇİLİ ÖĞRENCİ DERS PROGRAMI)

 

 

1.       Öğrenci İşleri sorumlusu, e-Akdeniz Öğrenci Otomasyonuna giriş yapar.

 

 

2.       eÖğrenci sekmesinden Şubenin Öğrencileri (Öğrenci İşleri) Modülüne ulaşabilirsiniz. 

 

 

3.       Bu modülde "Seçilen Öğrenci Ders Programını" seçtiğiniz taktirde Takvim olarak öğrencinin derslerinin yer alışını görebilirsiniz.

 

 

3.       Öğrencinin Ders Programı "Takvim" olarak görülmektedir.